Gevelplanten

Gevelplanten zijn planten die groeien op uw gevels. Daarin kunnen we onderscheid maken tussen planten die op uw gevel groeien en planten die door middel van een speciaal systeem aan uw gevel bevestigd zijn.

Gevelplanten die op gevels groeien, de zogenaamde klimplanten, kunnen veelal schade veroorzaken aan uw muren en gevels en hebben erg veel onderhoud nodig zodat ze niet te hoog worden en op verkeerde plaatsen gaan groeien, denk hierbij aan het verstoppen of lostrekken van uw regenpijp of schutting of het bedekken van uw ramen.

Gevelplanten.com biedt daarom een heel nieuw principe voor de zogenaamde gevelplanten; verticaal tuinieren.

Gevelplanten, verticaal tuinieren

gevel planten diversen soorten

De gevelplanten van Gevelplanten.com worden door middel van een speciaal systeem bevestigd aan uw muur waarbij een zeer ruime keuze is in de soorten planten die u hier voor kunt gebruiken. Het tweede verschil is dat de planten van Gevelplanten.com in losse bakjes geplaatst worden zodat u deze op elk gewenst moment kunt verwijderen of verplaatsen.

Daarnaast biedt Gevelplanten.com complete pakketten die u per vierkante meter kunt bestellen. Hierbij worden complete systemen geleverd die men veelal zelf kan installeren.

Plaatsing en montage van gevelplanten

Het monteren van de gevelplanten kunt u in vele gevallen zelf doen. Door de zorgvuldig samengestelde kant en klaar pakketten van Gevelplanten.com kunt u binnen enkele uren uw eigen gevelplanten aan de muur bevestigen aan een robuust gegalvaniseerd frame.

De grootte van dit frame is per vierkante meter te bestellen afhankelijk van uw wensen.

DSC_2458 w7Het frame wordt aan de muur bevestigd met speciaal bevestigingsmateriaal dat voor specifiek voor gevelplanten is ontwikkeld. Hierdoor wordt de ideale afstand tussen het frame en de muur bewaard. Bovendien zorgt het voor de ideale gewichtsverdeling op de muur.

U kunt ervoor kiezen om de montage door de Gevelplanten.com vakmensen te laten doen, maar u kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. Voor de kant en klaar pakketten hebben wij zeer zorgvuldig een instructieboek samengesteld zodat u in de meeste gevallen uw eigen gevelplanten kunt installeren.

Een kant en klaar pakket bevat onder andere:

  • Bevestigingsframe/gaas bestaande uit robuust gegalvaniseerd staal
  • Bevestigingsmateriaal
  • Leidingen
  • Bedruppelaars
  • Koppelstukken
  • Gardena aansluiting (meest gebruikt)
  • Computer t.b.v. bewateringsinstallatie in te stellen op waterbehoefte van uw gevelplanten
  • Instructieboek voor doe-het-zelf installatie

Meer informatie